Saturday, January 27, 2018

TOINEN VIIVA näyttelyhaku
TOINEN VIIVA -ympäristötaidenäyttelyn haku on alkanut


Hämeenlinnan Taiteilijaseura järjestää 70-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi kaikille Suomessa toimiville taiteilijoille, työryhmille sekä taidealojen opiskelijoille avoimen haun Toinen viiva -ympäristötaidenäyttelyyn. Näyttelyn teemana on viiva kaikissa muodoissaan ja sitä toivotaan tulkittavan oivaltavasti, tuoreesti sekä hauskasti.

Teosvalinnoissa painotetaan ensisijaisesti teeman huomioimista. Muita kriteerejä ovat taiteellinen soveltuvuus ympäristöön, vuodenaikaan ja käytännön olosuhteisiin. Materiaalit ja tekniikat ovat omavalintaiset. Teokset ja niiden ripustukset tulee toteuttaa niin, etteivät ne aiheuta vaaraa tai vaurioita eläimille, ihmisille tai alueen kasvistolle.


Teosehdotukset 


Hakemuksesta tulee ilmetä teossuunnitelma tai kuvat valmiista teoksesta, ehdotetun teoksen sijainti ja ripustussuunnitelma (enintään 5 ehdotusta/hakemus). Pääasiallisena näyttelypaikkana on Hämeenlinnassa Vanajaveden rantareitiltä Varikonniemi sekä Kaupunginpuistoa sivuava rantareitti. Teos on oltava lähimmältä kävelyreitiltä nähtävissä. Teosehdotusten on oltava perillä 30.3.2018 mennessä. Huom. Varikonniemi on muinaismuistoaluetta, joten sinne sijoittuvien teosten suunnittelussa tulee ottaa huomioon, että alueen kaivaminen, peittäminen, muuttaminen ja muu siihen kajoaminen on muinaismuistolain nojalla kielletty. 


      Jurytysmaksu on 40 €/hakemus ja suoritettu maksutosite tulee liittää mukaan hakemukseen. Lisäksi hakemukseen tulee liittää hakijan CV. Työryhmältä tulee liittää mukaan kaikkien jäsenten CV:t. Hakemus lähetetään yhtenä pdf-tiedostona osoitteeseen hmlts.jury@gmail.com. Näyttelyn juryttävät Keramiikkataiteilija Piia Lieste ja Muotoilija Anna-Kaisa Haanaho. 


Teosvalinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille huhtikuun 2018 aikana. 
 

Näyttelyaika on 26.5.–30.8.2018. Avajaisia vietetään torstaina 24.05.2018. 


Taiteilija on vastuussa teoksen kuljetuksesta, pystytyksestä ja teoksen vakuuttamisesta näyttelyn ajaksi, sekä teoksen purkamisesta ja poistamisesta näyttelyn jälkeen.


Lisätietoja: hts.toimisto@gmail.com

No comments:

Post a Comment